HELP: pc in mame kast zegt...

Mame kabinets, show-offs, ..., alle vragen en antwoorden
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pascal
Berichten: 5565
Lid geworden op: 09 aug 2011, 21:14
Real name: PVW
Locatie: Belgium

HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door Pascal » 04 sep 2014, 10:27

...bij het opstarten:

CMOS sttings wrong

F1 voor setup
F2 voor starten met "deafault values"

als ik F2 pak start windows en daarna een zwart scherm met een pijltje van mijn muis... :(
ye entrancemperium

Gebruikersavatar
David Pinball Wizz
Berichten: 4324
Lid geworden op: 15 aug 2011, 07:44
Real name: David Deturck
Locatie: Belgium

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door David Pinball Wizz » 04 sep 2014, 10:32

CMOS is meestal de settings zoals tijd enzo, en die worden aangestuurd door de batterij op het moederbord. Evt deze es vervangen.
IFPA Country Director Belgium

Gebruikersavatar
HarrieD
Berichten: 1398
Lid geworden op: 15 mei 2012, 10:14
Real name: Harrie D
Locatie: The Netherlands
Contacteer:

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door HarrieD » 12 sep 2014, 17:13

^^^^^^
What he said. Batterij vervangen, tijd goed zetten (want daarom wil Windows niet doorstarten waarschijnlijk)
Mijn projecten: http://www.flippergast.nl

In de collectie: AIQ PRO, Jurassic Park PRO, Stranger Things PRO, GOTG PRO, TZ, WW, Fire!, Outrun, Track & Field, MsPacman, Neo Geo mame cabinet (2 stuks).
Retired: ID4, F14, BTTF, ES, Seeburg V200, Cyclone, POTC, Space Station, CFTBL, BOP, The Munsters PRO, Aerosmith PRO, FH

Gebruikersavatar
Pascal
Berichten: 5565
Lid geworden op: 09 aug 2011, 21:14
Real name: PVW
Locatie: Belgium

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door Pascal » 12 sep 2014, 18:10

bedankt voor de tips
zijn dat altijd dezelfde batterijen of verschilt dat van type?
ik ben nogal lui om in mijn mame kast te kijken :oops:
ye entrancemperium

Gebruikersavatar
RonnyH
Berichten: 102
Lid geworden op: 23 nov 2011, 11:04
Real name: Ronald H
Locatie: The Netherlands

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door RonnyH » 12 sep 2014, 19:36

Het kan zijn dat er op het moeder board een knoopcel batterij zit, beter eerst kijken welk type het moet zijn.
In : TZ, MM, Virtual Pinball Cabinet en ATGames Legend Ultimate Arcade Cabinet
Uit : TA, TAF, IJ

Gebruikersavatar
HarrieD
Berichten: 1398
Lid geworden op: 15 mei 2012, 10:14
Real name: Harrie D
Locatie: The Netherlands
Contacteer:

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door HarrieD » 12 sep 2014, 19:49

Normaliter is het een CR2032
Mijn projecten: http://www.flippergast.nl

In de collectie: AIQ PRO, Jurassic Park PRO, Stranger Things PRO, GOTG PRO, TZ, WW, Fire!, Outrun, Track & Field, MsPacman, Neo Geo mame cabinet (2 stuks).
Retired: ID4, F14, BTTF, ES, Seeburg V200, Cyclone, POTC, Space Station, CFTBL, BOP, The Munsters PRO, Aerosmith PRO, FH

Gebruikersavatar
Cenobyte
Berichten: 2201
Lid geworden op: 15 aug 2011, 19:37
Real name: Mario van Ginneken
Locatie: The Netherlands
Contacteer:

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door Cenobyte » 13 sep 2014, 09:26

Hebben sommige moederborden geen oplaadbaar accuu'tje? Ik had vroeger ook een PC die dat deed als ie een maand of wat niet meer aan geweest was, maar wel gewoon goed opstartte als je het ding regelmatig gebruikte.
Groetjes,
Mario

"Getting old is inevitable, growing up is optional"

Gebruikersavatar
Pascal
Berichten: 5565
Lid geworden op: 09 aug 2011, 21:14
Real name: PVW
Locatie: Belgium

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door Pascal » 04 dec 2014, 13:04

dat met die batterij was inderdaad de oplossing.

maar nu heb ik een probleem met mijn andere mame kast :wtf:
deze zegt bij het opstarten:
CMOS checksum error

en dan kan ik een F toets drukken om te defaults te laden en zo op te starten
wat moet ik hiermee doen?
ye entrancemperium

Gebruikersavatar
David Pinball Wizz
Berichten: 4324
Lid geworden op: 15 aug 2011, 07:44
Real name: David Deturck
Locatie: Belgium

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door David Pinball Wizz » 04 dec 2014, 13:47

Evt ook de batterij vervangen? Of je cmos ram chip is kapot :)
IFPA Country Director Belgium

Gebruikersavatar
Pascal
Berichten: 5565
Lid geworden op: 09 aug 2011, 21:14
Real name: PVW
Locatie: Belgium

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door Pascal » 06 dec 2014, 16:17

pc is maar een dik jaar oud...
ye entrancemperium

Gebruikersavatar
Pascal
Berichten: 5565
Lid geworden op: 09 aug 2011, 21:14
Real name: PVW
Locatie: Belgium

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door Pascal » 08 dec 2014, 14:06

twas dus ook de batterij
ze maken ze niet meer gelijk vroeger :madman:
ye entrancemperium

Gebruikersavatar
David Pinball Wizz
Berichten: 4324
Lid geworden op: 15 aug 2011, 07:44
Real name: David Deturck
Locatie: Belgium

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door David Pinball Wizz » 08 dec 2014, 16:24

Ik heb dat ook op mn midway kasten, daar krijg je gelijkaardige errors... eerste paniek is altijd.. toeme ne chip kapot die die settings onthoudt. En dan blij als het 'enkel' maar de batterij is :)
IFPA Country Director Belgium

Gebruikersavatar
Bos007
Berichten: 476
Lid geworden op: 21 aug 2011, 11:13
Real name: Andy Bostyn
Locatie: Belgium

Re: HELP: pc in mame kast zegt...

Bericht door Bos007 » 08 dec 2014, 17:30

Pascal schreef:twas dus ook de batterij
ze maken ze niet meer gelijk vroeger :madman:
who cares...
http://www.aliexpress.com/item/Pkcell-5 ... 13134.html

Plaats reactie